Het programma

Vechten met de Meiden biedt een 20 weken programma voor meiden tussen de 12-15 jaar. Voorafgaand aan het programma worden individuele doelstellingen met de meiden opgesteld. Gedurende het programma worden elke week twee vechtsportlessen gedaan, waarin (kick)boksen als hoofdsport wordt ingezet.

Elke week zijn de lessen op dinsdag en donderdagavond. Voor deelname wordt €7,50 per maand gevraagd, mocht dit voor jou een probleem zijn neem dan even contact met ons op. In deze lessen worden (boks) spellen gedaan met de focus op plezier in bewegen, het kunnen beheersen van gevoelens en gedachten en het bewustzijn van eigen gedrag.

Om de deelneemsters ook kennis te laten maken met andere vechtsporten, wordt de boks les een aantal keer vervangen door een andere vechtsport. Hierbij zullen ook rolmodellen vanuit verschillende sporten langskomen. Normen, waarden en respect staan centraal.

Om de week vindt er, na de boksles, een themales plaats. De themalessen zijn allemaal gericht op het in de kracht laten staan van de deelneemsters. Op de dagen dat de themalessen plaatsvinden, wordt er na het boksen eerst gezamenlijk gegeten.

Gedurende het 20 weken programma ervaren de deelneemsters de positieve effecten van sporten en zullen ze zich bevinden in een positieve sportcultuur. Na het programma ontvangen de deelneemsters een certificaat en wordt de afsluiting gezamenlijk gevierd.

Hierna worden de meiden niet geheel losgelaten. Er is een mogelijkheid om door te stromen om het boksen voort te zetten in een meidengroep. Verder kunnen de meiden de tools die ze mee hebben gekregen tijdens het programma gemakkelijk zelf toepassen in hun leven.

Inschrijven Contact opnemen