De stichting

Vechten met de meiden, VMDM, is een stichting die zich inzet voor niet-sportende meiden tussen de 12 en 15 jaar in Vlaardingen West. Niet- sportende staat voor meiden die zelf, naast de verplichte lichamelijke opvoeding lessen op school, niet sporten. Het doel van het programma is om bij te dragen aan het verbeteren, of het voorkomen van een negatieve ontwikkeling, van de mentale- en fysieke gezondheid van de meiden.

De stichting biedt een preventief programma waarbij interventies worden ingezet om de doelgroep verder te helpen in hun ontwikkeling. Het liefst wil VMDM voorkomen dat de mentale gezondheid van de meiden achteruitgaat, daarom wordt het woord ‘preventief’ aan het programma toegevoegd.

Bij VMDM zijn we ervan overtuigd dat problematiek verminderd kan worden door op tijd in te grijpen. VMDM zal een vertrouwde omgeving zijn voor de deelneemsters. Samen werken aan het creëren van meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld.

Het programma biedt handvatten aan de meiden om sterk in de maatschappij te komen staan. Daarbij zal de focus liggen op voeding, mentale gezondheid, sporten/ bewegen en een positieve sportcultuur. Sport kan de meiden een identiteit geven en succeservaringen laten beleven.

Doelstelling

De doelstelling van het programma is het vroegtijdig aanpakken, of voorkomen van een negatieve ontwikkeling, van de mentale- en fysieke gezondheid van niet-sportende meiden tussen de 12 en 15 jaar, door ze gedurende 20 weken met behulp van vrouwelijke rolmodellen te ondersteunen in hun ontwikkeling door middel van interventies die betrekking hebben tot sporten/ bewegen, voeding, mentale gezondheid en een positieve sportcultuur.